vrijdag, september 16, 2005

Dag 14 Las Vegas

Lekker geen wekker gezet en uitgeslapen want uitchecken hoefde pas om 12:00 's middags dus was wel fijn! Daarna geprobeerd draadloos internet te zoeken, maar dat is echt een groot probleem hier. Alle hotels bieden het hier wel aan, alleen het is hier nergens gratis dus dat doen we niet.
We gaan eerst met de auto naar Alamo om te vragen van ons oliepeil. Het is hier echt superdruk en deze is ook veel groter als in LA. Wij gevraagd bij de Customer Service maar aan olie bijvullen gaan ze allemaal niet aan beginnen, we moeten maar de auto omruilen is voor hun handiger. Dus eerst even de auto volgetankt want zo mocht ie niet terug en weer in de rij om een exchange formulier in te laten vullen. We krijgen te horen dat we in een speciale rij een auto met een California kentekenplaat moeten uitzoeken, nou en die stonden er maar 4 want alles is Nevada natuurlijk hier. Er stond één precies dezelfde auto als die we nu hebben alleen in het paars dus die moeten we nemen (is de kleinst aanwezige, de anderen waren een jeep, busje en een cabrio)....de sleutels moeten we in de andere auto laten zitten en het boeit ze allemaal echt helemaal niks. Ze kijken nog geneens hoe de auto eruit ziet of dat hij beschadigd is enzo en ze schrijven ook helemaal niet op welke we inleveren. Wel fijn dat we in ieder geval een schone nieuwe auto hebben want deze heeft nog maar 95 mijl gereden en is dus helemaal nieuw!
We besluiten hierna om naar de Las Vegas Outlet te gaan (er blijken er 2 te zitten in LV). Lekker overdekt met airco wel fijn, want buiten is het bloedheet met felle zon (35C). Nog geprobeerd spijkerbroeken te vinden, maar dat is toch wel een probleem hier, want die zijn echt gemaakt voor Amerikanen, er liggen bijna alleen maar broeken die of te kort zijn of als je een langere lengte kan vinden dan zijn er alleen maar enorme wijdte-maten. Dus niet geslaagd helaas...
Daarna naar ons hotel: het Suncoast hotel gegaan (ligt buiten de strip). Echt een kei en keigroot hotel en ook heel erg mooi! Onze kamer heeft echt een glazen wand over de volle breedte en hoogte van de kamer met keimooi uitzicht en hij is echt enorm groot en luxe! Zo groot hebben we nog nooit een hotelkamer gehad...Het hotel heeft 64 bowlingbanen dus we gaan eerst ff bowlen. Echt heel anders als in Nederland, veel luxer allemaal, er is continue iemand bezig om de banen met een of ander speciaal aparaat schoon te maken, je schoenen worden echt meteen na gebruik ingespoten (wel iets frisser als bij ons dus)...
Rond half 6 gaan we naar de strip maar het duurt wel even voor we er zijn ivm met een file (ongeluk). We zetten de auto bij het Monte Carlo hotel gratis neer en gaan de strip op. We kijken dus echt letterlijk onze ogen uit. Echt NIET normaal hoe die hotels eruit zien, echt supermooi en groot en luxe allemaal! We eten buffet bij Harrah's voor $ 12,99 lekker goedkoop en lekker! We lopen daarna naar het eerste echte grote hotel Treasure Island waar ook een show is (piratenshow met de boot die voor het hotel ligt). We moeten nog 45 min. wachten voor die begint, maar het is al zo druk dat we toch maar wachten....show is leuk om te zien, daar is echt veel werk van gemaakt om die gewoon gratis op te voeren elke avond voor publiek langs de strip! (en natuurlijk zo proberen je binnen te halen).
Daarna naar het Venetian (hier ruikt het binnen echt naar wc-verfrisser echt een vieze lucht en het is er heel erg rustig) waar ze buiten mensen aan het rond-gondelen zijn en naar Ceaser's Palace. Hier was net een optreden geweest van een of andere oude Italiaanse zanger wat net was afgelopen. Hij liep door het hotel (wij kenden m niet) en allemaal hysterische mensen/meiden erachteraan! We hebben eigenlijk alle hotels wel gezien van Treasure Island t/m Monte Carlo. Paris vonden we heel mooi van binnen met neplucht en bestrate paden. Leek echt net of je buiten liep echt supermooi gemaakt!!!

Rond half 2 ´s nachts zijn we echt helemaal uitgeput van het slenteren richting Monte Carlo gegaan om de auto op te pikken. Onderweg weer even in de file gestaan ( rond 2 uur 's nachts) door een ongeluk, er waren een aantal auto's bij betrokken en 1 v/d auto's lag dwars op de vangrail?!? Morgenavond nog New York - New York, MGM, Excalibur, Luxor en Mandalay Bay en dan hebben we alle grote striphotels gehad. We hebben nog nauwelijks gegokt, want daar hebben we helemaal nog geen tijd voor gehad!