zaterdag, september 10, 2005

Dag 8: Arches NP (Moab) - Capitol Reef NP

Vanmorgen door het harde onweer al om 06:30 wakker geworden, uiteindelijk rond 07:00 opgestaan. Eerst nog even getankt, daarna na de supermarkt nog wat drinken en brood ingeslagen en maar meteen op weg naar Capitol Reef NP. De reis liep voorspoedig en we waren dan ook al rond 10:30 aan het begin v/h park. De zon scheen volop en het was zo'n 22 graden. Als eerste kwamen we bij een viewpoint uit van de Fremont river, daar was een watervalletje (zie foto). Je kon helemaal naar de waterval toelopen en zelfs in de rotsen gaan staan waar deze uit kwam. Echt heel erg mooi!

Daarna naar het Visitor Center gegaan waar we horen dat de trail onderin het park dicht is doordat het vannacht zo hard heeft geregend zijn hier de wegen overgelopen. Er staan borden aangeplakt dat er Mountain Lions met name bij zonsopgang en zonsondergang aanwezig kunnen zijn en dat deze onlangs gesignaleerd waren, wel spannend!

We besluiten de Hickman Trail te gaan lopen (deze was 3,2 km round trip). Deze was best zwaar met veel klimmen maar wel de moeite. Je liep hier naar een natuurlijke rotsbrug, erg mooi. Daar aangekomen stonden echt allemaal Nederlanders, dus even mee gepraat natuurlijk!
Toen we terugliepen van de trail zag Rudy een slang in de bosjes zitten, maar waren helaas te laat voor een foto.
In de verte begon de lucht te betrekken en het begon allemaal te rommelen. Beneden aangekomen is de lucht helemaal grijs geworden en we besluiten even het weer af te kijken voor we de volgende trail gaan lopen (3,5 km). Maar goed dat we dat hebben gedaan, want binnen een kwartier was de lucht echt keizwart geworden en begon het echt keihard te onweren en gieten, op een paar honderd meter afstand slaat de bliksem in, en geeft een gruwelijk harde knal. Dit waren we ook toevallig aan het filmen en we schrokken nogal.

Na bijna een uur trok de lucht weer open en de zon gaat weer schijnen. We besluiten eerst de Scenic Drive te gaan doen, omdat het nog beetje nat is allemaal. Maar na een paar honderd meter staat er al een ranger iedereen terug te sturen. De Scenic Drive is helemaal dicht want de wegen zijn helemaal ondergelopen door de regen welke zojuist is gevallen; jammer....
Dan maar naar de volgende trail, maar wat we onderweg zien is echt ongelofelijk: Overal zijn natuurlijke watervallen ontstaan door de regen van zojuist (middelste foto). Echt overal langs de weg dondert water naar beneden vanaf de hoge rotsen, echt keigaaf!!! Echt iedereen stopt om de zoveel meter om de zoveelste waterval te fotograferen, echt super!

We rijden snel naar de waterval van vanmorgen, dat was de enige echte waterval van dit park en die is echt niet meer te herkennen (zie onderste foto), waar we vanmorgen stonden kunnen we onmogelijk nog heen en het watert dondert nu echt met een enorme kracht naar beneden en is ook helemaal rood nu, echt niet voor te stellen gewoon....
Na flink wat foto's genomen te hebben willen we weer een trail gaan lopen omdat de lucht helemaal open is weer en de zon hard schijnt, maar bijna alles is afgesloten, want overal stroomt water doorheen nu, er zijn overal 'nieuwe riviertjes' ontstaan zeg maar waar het water hard doorheen stroomt: jammer.

We kunnen alleen nog maar naar het Gooseneck punt, maar dat is lang niet zo mooi als de Gooseneck die we gisteren hebben gezien.

Hierna (17:30) besluiten we om maar naar het hotel te gaan. Rond 17:00 komen we aan in Aquarius Inn in Bicknell. Echt een keiluxe hotelkamer voor $ 42 met koelkast, magnetron, dvd-speler, video, 2 badkamers...
We eten in het restaurant van het hotel want er zit verder niet veel meer...

Bellen vanuit Amerika is trouwens vanaf je hotelkamer echt veel goedkoper als vanaf een telefooncel langs de weg is gebleken. Een aantal Amerikanen hebben ons hierop al gewezen en het blijkt ook echt zo te zijn. Je kunt je telefoonkaart gewoon vanaf je kamer gebruiken en bij elke telefooncel wordt er altijd eerst een bedrag afgeschreven en bij je hotelkamer is dit nooit. Dit blijkt echt waar te zijn,klinkt vreemd, maar toch is het zo! Wel handig; kunnen we gewoon vanaf de kamer bellen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

jammer van het slechte weer! Maar de foto´s zien er wederom weer mooi uit. Jullie vermaken je prima. Ach, hier is het ook slecht weer geweest. Flinke onweersbuien en veel, heel veel regen. Zat er natuurlijk ook wel in na het zeer warme en mooie zomerweer van de laatste dagen. Ik vind het erg leuk om jullie verslag elke dag te lezen. Jullie maken er wel echt werk van. Ik wacht dan ook met veel belangstelling weer op het volgende stukje.....

Groetjes en nog veel plezier.
Daisy

11 september, 2005 18:03  

Een reactie posten

<< Home