dinsdag, september 06, 2005

Dag 4: Grand Canyon - Flagstaff


's Morgen om 6 uur al helemaal klaarwakker allebei want de ijsblokjesmachine op de gang van de lodge heeft de hele nacht gerommeld, irritant!!!
Toen we dus uit de lodge liepen en zagen waar we nu precies geslapen hadden, was het echt alle moeite waard. 10 Meter van de lodge lag de rim van de Canyon, echt heel mooi! Vanaf de logde liep je er echt zowat meteen in. We hebben snel ontbeten en aangezien onze lodge midden op de rim-trail lag hebben we hier een stuk van gelopen (3 km tot het Yavapai Point).
Daarna naar het airport gegaan van Tusayan waar de helioptervlucht van vertrok boven de Grand Canyon (en Rudy dus eindelijk zijn verjaardagscadeautje kreeg). We werden eerst gewogen en zaten met nog 4 anderen in de helicopter (ook Nederlanders). Dit was echt al het geld waard, het was echt heel indrukwekkend om boven de Grand Canyon te vliegen en overal waar je keek, zag je niks anders als de Canyon met de Colorado River!!! Rudy zat helemaal aan het raam en ik zat in het midden achterin, maar had nog een heel mooi uitzicht. Het was echt supermooi (!) en de tocht duurde zo'n 25-30 min.
Daarna terug naar onze lodge van waaruit je met de shuttle bus de Hermit Road op kon. Hier zijn allerlei uitzichtpunten welke volledig afgesloten zijn voor auto's. Op elk punt had je weer een heel ander zicht op de Canyon; heel mooi...Deze rit duurde zo'n 2 uur. Je kon steeds in en uitstappen en elke 10 minuten kwam weer een bus voorbij. Dit was helemaal gratis. Na de Hermit Road de Kaibab Trail Route gedaan ook met de shuttle bus. Ook deze was namelijk volledig afgesloten voor auto's.
Rond 16:30 richting Flagstaff gereden waar we in Motel 6 slapen. Recht tegenover zit een Wall Mart waar we dadelijk eens gaan kijken, maar eerst gaan we eten bij Sizzler's. Daarna gaan we eens kijken of je een gratis internetverbinding uit de lucht kunnen oppikken, want dat is al 2 dagen niet gelukt, maar hier zitten heel veel hotels met gratis internet (behalve Motel 6 natuurlijk).