vrijdag, september 16, 2005

Dag 13 Zion NP - Las Vegas

Vanmorgen lekker een keer geen wekker gezet wat ook wel een keer fijn was! Vanuit Springdale reden allemaal shuttlebussen het park in dus ook vanaf ons hotel. We waren rond half 10 de eerste trail aan het lopen, de Watchman Trail. Deze was 4,3 km round trip en klimmen tot 112 meter hoogte in totaal. Vanaf hier hadden we een mooi uitzicht op Springdale en de Lower Zion Canyon.

Rond 12 uur zijn we gestart aan de Riverside Walk. Deze trail gaat naar de rivier toe waar de canyons smal en hoog bij elkaar komen (de Narrows voor bekenden). Hier stopt de officiƫle trial, maar je kunt verder tot een bepaald punt in het water (daarna heb je speciale toestemming nodig om verder te gaan maar dit is heel ver). Natuurlijk hebben we een eind in het water gelopen! Het was echt supermooi als je verder liep door het water, hier kwamen de canyons steeds dichter bij elkaar, echt heel erg mooi! Het water werd met vlagen dieper en minder diep (tot ongeveer halverwege je middel was het diepste punt). Het water was wel heel koud, maar steeds tussendoor kon je stukjes op rotsen lopen en door de warme zon was je snel weer opgewarmd!

Hier hebben we eigenlijk de rest van de middag mee doorgebracht, we waren best een stuk de rivier afgelopen. Dit is echt zondermeer de allermooiste trail in Zion en je moet echt een stuk het water in, dat is echt 10x mooier als dat je op het einde van de 'gewone' trail blijft als eindpunt!!!
Hierna weer terug met de shuttle naar Springdale waar we de auto bij het hotel hebben laten staan.

Rond 18:00 zijn we aangereden naar Las Vegas. Iedereen zegt dat je in het donker aan moet komen rijden in Las Vegas dus dat doen we dus ook hiermee. Onderweg eten we deze keer ff snel bij de Mc Donalds.

Rond 21:00 komen we aan in Las Vegas! Nu snappen we waarom iedereen zegt dat je 's avonds aan moet komen. Echt we zagen op 26 km afstand (dat was het nog volgens de pda) alle lichtjes al echt niet meer normaal. Echt overal waar je keek zag je van veraf lichtjes en je zag de Stratosphere ook al heel goed en de laser van het Luxor. Echt supermooi! We wisten ook niet dat Las Vegas zo'n grote stad was...

We sliepen in het Sahara op de strip. Nadat we ingecheckt hadden zijn we meteen de strip opgegaan natuurlijk om deze kant van de strip te doen. We zijn meteen naar de Stratosphere geweest om in de toren over Las Vegas uit te kijken. Was $ 9,95 pp en een wachtrij van 45 minuten, maar we hebben het toch maar gedaan want anders moesten we morgen weer terug naar dit gedeelte. Echt keistrenge beveiliging allemaal. Rudy zijn statief voor fototoestel werd echt aan alle kanten onderzocht tot in detail en je tas ook etc...Bovenop was echt heel erg mooi, je had echt heel mooi uitzicht over de strip.

Na Stratosphere nog t/m Circus Circus gelopen en daarna gaan slapen, want was inmiddels al 2:00 's nachts en we waren wel echt halfdood van de lange dag!