maandag, september 12, 2005

Dag 10: Bryce Canyon - Page

Vanmorgen lekker een keer uitgeslapen tot 8:00. Daarna naar Bryce Canyon terug om de laatse viewpoints te gaan zien, waar we gisteren geen tijd meer voor hadden. We wilden ook nog de Mossy Trail lopen. Deze is net buiten het park, maar hoort wel bij het Nationale Park, en de trail staat ook in de NP-info aangegeven en is 1,6 km. Op deze trail was een mossy cave te zien, niet heel bijzonder, en een keimooie waterval met op de achtergrond/tussen bryce canyon: heel mooi! Hier zijn we best lang geweest omdat we ook onder de waterval wilden staan en we een stukje om moesten lopen. We moesten door echt vrieskoud water van het stroompje waar de waterval in overgaat, maar het was de moeite!
Het was vandaag weer strakblauwe lucht en een stuk warmer als gisteren (30C).

Rond de middag hebben we Bryce Canyon verlaten en zijn we over de Cottonwood Road (mag eigenlijk niet met onze huurauto) naar Page gereden. Dit is een dirt-road en we waren eerst bij het visitor center wezen vragen of de weg goed was omdat het pas had geregend. Maar de ranger zei dat hij bijna zeker wist dat we met een gewone auto deze weg konden rijden van 46 mile. Hiermee sneden we heel wat mijlen af naar Page. De weg was eigenlijk best goed, heel hard zandpad met soms veel stijgen en dalen alleen sommige stukken moest je echt kruipen over de weg met de auto omdat je anders de auto uittrilde van de hobbels en bobbels in de weg.

Maar de auto heeft zich goed gehouden en we zijn in Page aangekomen waar we 2 nachten in een appartement slapen. Best een groot appartement (woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en badkamer)! We wilden eigenlijk een boot trip maken over het meer (zie foto), maar die prijzen zijn zo belachelijk dat we dat maar niet gaan doen. Vanavond weer eens eten bij Denny's, die bevalt ons goed!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hello America!

Tjee wat een belevenissen en echt gaaf om dit allemaal te zien. Jullie hebben er echt goed weer op vaak (op wat regen na dan). Echt kei mooie foto's. Hoe doe je dat toch dat je er vaak met z'n 2en op staat terwijl het er verlaten uit ziet...?
Iedere dag ga ik even op het internet kijken of er al weer nieuwe verhalen van jullie te lezen zijn. Wat een fantastische reis! Is ook een zeer grondige en gedegen voorbereiding voor noodzakelijk, en dat is julllie tot op heden prima gelukt.

Nog heel veel plezier en geluk straks in Las Vegas (en de verdere trip natuurlijk). Weten jullie al wat de invulling gaat worden van de laatste paar dagen? Of blijft dat nog een verrassing (ook voor jullie zelf misschien)?

Groetjes van Marvin en Patricia

12 september, 2005 20:46  
Anonymous Anoniem said...

Hallo daar!!

Wat een gave reis tot nu toe.
Het is echt heel leuk om te lezen
wat jullie allemaal gezien/gedaan hebben.
En wat een supergave foto's hebben jullie gemaakt!
We zijn heel benieuwd hoe de rest van de reis gaat verlopen........
waarschijnlijk net zo geweldig!!

Hier is alles prima.
Dennis heeft het alleen heel druk met z'n werk, dus ik zie 'm vrij weinig.....helaas.

Geniet er nog volop van saampjes & ik ben benieuwd naar de komende dagen!!

Liefs Dennis & Karin

12 september, 2005 21:21  

Een reactie posten

<< Home