vrijdag, september 09, 2005

Dag 6: Holbrook - Canyon de Chelly - Monument Valley - Mexican Hat

Voor we aan het verhaal van vandaag beginnen willen we nog even kwijt dat we gisteravond aan de Route 66 in het alleroudste restaurant van de Historische Route 66 hebben gegeten (het Wigwam Hotel ligt ook aan de oude Route 66). Dit was duidelijke zichtbaar aan de inrichting. Om subsidie van de overheid te krijgen moet alles in de originele staat blijven. De inrichting en de buitenkant was dan ook echt zoals je op oude Amerikaanse films ziet, echt heel gaaf! Op dit stuk van de Route 66 loopt de I40 er nog omheen en is dus het oude gedeelte nog zichtbaar van de Route 66.

Vanmorgen om kwart voor 7 al aangereden (nadat we brood/melk hebben gekocht bij de supermarkt) naar Canyon de Chelly. Dit ligt ongeveer in het midden tussen Petrified Forest en Mexican Hat (US 191). Het was echt nog hartstikke rustig toen we daar aankwamen (9:30) en het was echt de moeite waard. Dit is Navajo gebied (Indianengebied) en ze stonden ook bij alle uitzichtpunten kettinkjes enzo te verkopen. Canyon de Chelly heeft rode rotsformaties met hele hoge en steile wanden en het is zo mooi omdat er heel erg veel lichtgroen op de bodem en onderaan de Canyon staat. Dit steekt heel mooi af.

Hierna op weg gegaan naar het bekende Monument Valley. Hier waren we om half 2 al, omdat je via een binnendoor weg hier redelijk kort naartoe kon rijden, en niet zoals de routeplanner oorspronkelijk had aangegeven de US 191 volgen tot bovenin bij Mexican Hat (dit scheelde 1,5 uur ongeveer). DIt was wel heel mooi, maar we hadden er wel meer van verwacht, je was er best snel doorheen.




Vlakbij Monument Valley ligt Mexican Hat (rode rots in de vorm van een mexicaans hoed) en ook het Gooseneck State Park. Het Gooseneck State Park was mooi om te zien. Hier zie je de Colorado River om de rotsen heen gaan in de vorm v/d nek van een gans en op de achtergrond kun je Monument Valley zien.

Om 15:00 hadden we dit eigenlijk allemaal wel gezien, maar we vonden het nog te vroeg om naar ons hotel in Mexican Hat te gaan. Voor morgen staat Valley of the Gods en Arches NP op het programma maar we besloten om Valley of the Gods vandaag mee te pikken. Dit ligt namelijk meteen achter de Mexican Hat. Valley of The Gods is eigenlijk Monument Valley in het klein, maar het gebied is echt veeeeel groter. Dit is een unpaved road en de weggetjes gaan echt van omhoog en omlaag heel erg snel en steil en we zijn een paar keer gestopt om de motor wat af te laten koelen, want het is buiten ook weer 31C en scherpe zon en de auto moet nogal steil trekken steeds op de unpaved road. Dit was echt de moeite waard en we vinden dit allebei één van de mooiste dingen van onze vakantie. Dit is echt vele malen mooier als Monument Valley, het is echt zondermeer een schitterend gebied. Heel veel mensen kennen dit helemaal niet en we hebben dan ook maar 4 auto´s gezien in de 2 uur dat de ronde duurde door Valley of the Gods (17 mile). In Valley of the Gods zijn dan ook veel meer rotsformaties te zien als in Monument Valley en ook heel dicht op elkaar en je zit er echt midden tussenin, echt heel erg mooi...

Daarna naar het hotel gegaan en gegeten. Het blijkt hier 1 uur later te zijn omdat dit Navajo gebied is en de Indianen maken verschil tussen zomer-en wintertijd in alle staten waar het Navajo gebied is en de rest van Amerika doet dit niet. Ik had een Taco besteld welke echt belachelijk groot was niet normaal meer, de taco bezette mijn hele bord rondom en er lag superdikke vulling op. Rudy had gefrituurde kip met frietjes. We hebben hier echt een supergrote kamer met uitzicht op een rivier en de vallei, ook erg mooi.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Om kwart voor 7 al aangereden! Ik hoop dat jullie niet al te veel schade hadden ;-)

Nog veel plezier de rest van de reis!

09 september, 2005 08:02  

Een reactie posten

<< Home