maandag, september 12, 2005

Dag 9: Capitol Reef NP - Calf Creek - Bryce Canyon

's Morgens om 6:15 opgestaan om richting Calf Creek te rijden, het was echt superkoud buiten (3C !!!). Dus voor de eerste keer de verwarming aan in de auto..Rond 9 uur waren we bij Calf Creek. Daar kom je gewoon langs als je van Capitol Reef naar Bryce Canyon rijdt via de Highway 12. Dit is heel onbekend bij veel mensen, maar we hadden van te voren op internet gevonden dat daar een hele mooie waterval van 40 meter hoogte is. Het is bij een camping en van daaruit start de trail van 6 mile round trip (9,6 km dus!). Het was inmiddels wat warmer (13C) en strakblauwe lucht dus ideaal weer.
Er stond een waarschuwingsbordje dat er ratelslangen/schorpioenen konden zitten en je dus op moest letten waar je je handen neerzette als je iets of wat moest klimmen op de rotsen.
Het was een wandeling welke goed te doen was, soms flink stijgen en dalen, maar omdat het nog niet te warm was, was dit goed te doen. We hebben over de heenweg 1 uur en een kwartier gedaan dus viel best mee. Het was echt de moeite waard! Het was een supermooie waterval (zie ook foto) waar de zon heel mooi op stond. Omdat het nog zo vroeg was, was er bijna helemaal niemand verder, dus mooi voor de foto's.

Na een uurtje zijn we weer teruggelopen (het was inmiddels warm genoeg voor korte mouwen) en halverwege zag Rudy ineens in de rotsen vlak onder ons een ratelslang zitten!!! Zie de foto, wel heel gaaf! Deze hebben we dus flink op de foto en film gezet natuurlijk om bewijs te leveren aan de thuisblijvers :-). Als je goed kijkt (op de foto klikken voor een grotere versie; dit geldt trouwens voor alle foto's voor diegene die daar nog niet achter waren) dan zie je ook de kop en hij steekt z'n tong uit !!

Na Calf Creek zijn we naar Bryce Canyon gereden waar we om 14:00 uur aankwamen. We zijn allebei van mening dat deze canyon vele malen mooier is als de Grand Canyon, deze heeft echt veel mooiere kleuren en is veel aparter met zijn painted pilaren, alleen is de grand canyon indrukwekkender omdat deze zo groot was.
We hebben eerst met de auto viewpoints afgereden omdat we vonden dat we wel genoeg gelopen hadden.

Uiteindelijk zijn we toch de Queens trail gecombineerd met de Navajo trail gaan lopen (4,6 km -> ja we blijven zeer sportief vandaag!). De Queens trail ging helemaal naar de bodem van de canyon en dit was echt geweldig, je staat hier midden tussen de hoodoos (pilaren) welke zooo mooi zijn van dichtbij. Dan zie je echt goed de kleuren. Naar beneden was echt best steil, dus we hadden al zoiets van o, o, en straks nog naar boven (startpunt trail was rond 8000 feet). Beneden dus niet meteen omhoog gegaan maar verder via de Navajo Trail, deze had op het einde de Wall Street (onderste foto), echt schitterend! Dit zijn hele nauwe canyon muren, welke keimooi waren gekleurd in Bryce-stijl zoals we nog niet eerder hadden gezien.
En daarna...toen begon het...we moesten nog omhoog, echt zo erg gewoon! Echt supersteil via smalle paadjes welke steeds 4 of 5 meter stegen per paadje, maar we hebben het gered na veel gepuf en gehijg....
We zijn echt helemaal kapot boven aangekomen, maar zonder deze trails zie je bryce canyon gewoon niet, je moet echt naar de bodem toe!

Rond 19:30 naar het hotel gegaan, wat echt 2 minuten rijden van Bryce was gelukkig want we hadden allebei geen zin meer om nog veel stappen te verzetten. Morgen gaan we nog terug naar Bryce om de laatste viewpoints te doen.