vrijdag, september 09, 2005

Dag 7: Mexican Hat - Arches NP (Moab)

Vanmorgen een uur verslapen. We waren vergeten de wekker ook een uur later te zetten dus we werden pas om 8 uur wakken ipv 7 uur. Hebben we wel een keer uitgeslapen tenminste! Als we buiten komen is het warm en benauwd meteen. We gaan op weg naar Arches NP wat in Moab ligt, waar we ook gaan slapen. Onderweg betrekt het weer echt helemaal en richting Moab wordt het steeds grijzer. En dan...begint het keihard te regenen, als we in Moab aankomen regent het nog steeds en de lucht zie alleen maar grijs zover je kijkt: balen!
We gaan maar een bibliotheek in, waar we gratis kunnen internetten. We zien dat best veel mensen een berichtje op de website al hebben geplaatst of hebben gemaild: leuk! Daarna maar even naar het Visitor Center en een hamburger halen bij de Mc Donalds. Als we dit op hebben en we komen buiten, is het droog geworden en de lucht begint open te trekken.
Dus snel naar Arches NP gegaan rond 13:00 uur. Het trekt nu echt helemaal open en het wordt warm en strakblauw: we hebben geluk!
Arches NP is bekend om haar natuurlijk gevormde bogen. Echt mooi om te zien, het is er heel druk. Rond 16:30 trekt de lucht weer helemaal dicht en onweert het in de verte, maar we moeten nog naar het einde van het park waar we graag de landscape arch willen zien. Deze arch is namelijk op grootte van een voetbalveld, dus we zijn benieuwd. Het gaat nu helaas echt keihard gieten, dus we wachten op de parkeerplaats voor we de 3 km lange trail kunnen gaan lopen naar deze boog.

Om 17:30 is het bijna droog (ja we hebben er wat voor over, we hebben een uur in de auto gewacht :-)) en we gaan lopen. Het is de moeite waard, want het is echt een mooie boog. Na deze trail begint de zon onder te gaan en we rijden het park uit...Op de weg terug zien we dat de North/South bogen keimooi in vuur en vlam staan van de zonsondergang dus we rennen heel snel vanaf de parkeerplaats hiernaartoe (zie laatste foto). Mooi om te zien! Uiteindelijk waren we dus pas tegen 20:00 uur het park uit.


's Avonds gegeten bij Denny's, was weer lekker en een heel stuk beter als de vorige keer. We slapen in het Aventure Inn in Moab. Groot motel met nette kamers.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hoi hoi.....

dank je voor jullie mailtje. jullien reisverslag is echt leuk om te lezen. ik kijk dan ook iedere dag braaf of er weer iets bij staat. mooie foto´s ook.

Ik begin pas per 1 dec. bij kras....

Veel plezier nog en maar hopen dat het weer beter wordt!

Groeten, Daisy

09 september, 2005 18:07  
Blogger Annie said...

Volgens mij zitten Marjan en Jan (Hekkie van het allesamerikaforum) op dit moment ook in Moab.
goede reis verder we volgen jullie op de voet via de weblog.
Gr.
Rob

09 september, 2005 22:54  

Een reactie posten

<< Home