woensdag, september 07, 2005

Dag 5: Flagstaff - Meteor Crater - Painted Desert - Petrified Forest - Holbrook

We staan vandaag alweer om 06:30 op, we zijn allebei wakker dus wat heeft het dan voor zin om te blijven liggen, dan is het fijner om op het einde v/d dag wat extra tijd over te hebben. Eerst zijn we langs Lowell Observatory gegaan waar Pluto is ontdekt in 1931, maar het was helaas nog gesloten. Toen we Flagstaff uitreden via de historische Route 66 kwamen we langs een paar autogarages welke om half 8 s'ochtends al open waren en hebben hier wat autofolders voor Ronald ingeslagen (welke blijft een verrassing!). Van de historische Route 66 zelf is nog weinig te zien behalve wat bordjes langs de weg. Het is meer een moderne Highway, de I40, geworden. Dat is wel jammer.
Eerst naar Walnut Canyon gereden, dit zijn een soort van indianenhuisjes in de canyon. Was leuk om te zien maar niet heel bijzonder dus snel doorgereden naar Meteor Crater. Hier kun je kraterinslag zien van een meteoriet zo'n 50.000 jaar geleden. De crater die je ziet is 1200 meter breed. De meteoor was 150 feet (ong. 5 meter) dus heeft een flink effect gehad.

Hierna op weg naar de Painted/Desert Petrified Forerst, maar eerst even bij de MC Donalds een hamburger op en getankt.
Painted Desert en Petrified Forest zijn 2 parken ineen, het hele gebied is de painted desert en erin ligt voor een gedeelte ook petrified (versteende) forest. Dit was allebei heel mooi om te zien en zijn hier eigenlijk ook de hele middag geweest. Het was wel erg warm weer vandaag (31C en zonnig), maar hierdoor kon je de kleuren van de Painted Desert goed zien. Echt heel vreemd dat je echt strepen met verschillende kleuren op de rotsen ziet in de Painted Desert.

Hierna naar ons hotel aan de oude Route 66 gereden, het Wigwam Motel.
Ziet er echt superleuk uit! Er staan nog de oude meubels van de oprichting in de jaren 50, we gaan maar niet meer op alle stoelen zitten, want zo stevig zien ze er niet meer uit! De wigwam is best groot en er zit ook nog een kleine badkamer in.



Het leven in Amerika tot nu toe bevalt ons wel. De mensen zijn echt superaardig en heel erg relaxed. Onderweg valt op dat er overal kapotte autobanden langs de snelweg liggen. Je wordt hier ook vaak door vrachtwagens ingehaald (zelfs als we 120 km/u rijden), welke vaak 10 mph minder snel mogen als wij, maar gewoon net zo hard of harder rijden, maar de wegen zijn heel erg rustig dus dat maakt hier helemaal niets uit.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoi Rudy en Ingrid,

Hier even een berichtje van collega Leo. Ziet er mooi uit allemaal en het is erg leuk om het verslag te lezen. Veel plezier nog en tot october!

Fijne vakantie.
Groeten,
Leo.

ps: Rudy : De herwaardering is stopgezet en ze gaan het werk opnieuw doen begin volgend jaar.

07 september, 2005 09:20  
Anonymous Anoniem said...

Hoi Rudy en Ingrid,

leuk om op deze manier jullie belevenissen te kunnen volgen. Het is net of ik het weer een beetje herbeleef.
We hadden jullie op het forum al gewaarschuwd voor het Amerika virus hè, nu zijn jullie dus ook al besmet.
Geeft niet hoor, het is een prettige ziekte:)
Nog heel veel plezier de komende tijd.

07 september, 2005 20:48  
Anonymous Anoniem said...

Hoi Ingrid en Rudy,

Echt leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken en zien. Het is een hele tocht en avontuur hoor. Geniet er maar lekker van!

De voorbereidingen voor het huwelijk gaan door. Ondertussen is ons ook bekend gemaakt welke datum we het vrijgezellenfeest vieren (da's wel makkelijk ivm andere dingen die nog geregeld moeten worden), maar verder weten we nog niets.

Genoeg weer over ons. We wensen jullie nog heel veel plezier.

Groetjes van Marvin en Patricia

07 september, 2005 20:57  
Anonymous Anoniem said...

Hallo Ingrid en Rudy

Ik ben aan het uit proberen om een berichtje terug te sturen.

Wij kijken en lezen met veel plezier jullie foto's en verslag iedere dag.
Hier is alles o.k.. We zijn al in Son geweest voor de post e.d. Ook daar is alles prima.
Geniet nog van jullie vakantie en laat nog even weten of dit berichtje goed is overgekomen
groetjes
papa en mama (Jan en Willy)

07 september, 2005 22:09  
Anonymous Anoniem said...

Hey Americanos,

Leuk te horen dat de USA jullie goed bevalt en ook om mee te kunnen genieten via de uitgebreide verslaglegging in woord en beeld (bij het zien van die plaatjes krijg ik zelf alweer de kriebels om er naartoe te gaan...)
Jullie slagen er in ieder geval in om flink wat dingen op een dag te zien - bevalt de Chevy en het rijden op de interstates ? Jullie gaan nog veel leuke dingen tegemoet, geniet ervan !
En alvast bedankt voor het meenemen van de autofolders, vind ik echt superattent dat jullie daar aan gedacht hebben.
Gesprek bij DAF ging goed, aardige manager en hele gave functie. Maar ze hadden erg veel reacties op de vacature gehad, dus hoor pas volgende week meer. Ik houd jullie op de hoogte.
Tot zover ff, rij voorzichtig en veel plezier... groetjes Ronald

07 september, 2005 23:20  
Blogger Esk said...

Hoi Ingrid & Rudy,

Leuk om te lezen waar jullie allemaal naartoe zijn geweest (en nog gaan). Ik volg het iedere dag!

Veel plezier de komende dagen,
Groetjes, Margot

08 september, 2005 14:10  

Een reactie posten

<< Home