woensdag, september 14, 2005

Dag 12 Page - Zion NP

Vanmorgen rond half 8 richting Zion NP vertrokken waar we rond half 11 aankwamen. Het is hier alleen weer een uur later, dus half 12 waren we er! Het was er heel erg druk en gelukkig konden we nog een parkeerplaats vinden bij het Visitor Center, want met je auto mag je het park niet in, alleen maar met shuttlebussen. Het was weer net als gisteren strakblauwe lucht en rond de 30C. Voor de komende week geven ze waar we heen gaan ook overal alleen maar zon aan met ruim 30C dus da's mooi!!!

Zion NP is echt supermoeilijk om op de foto vast te leggen, want het is hele mooie natuur en een heel groen park tussen de rotsen met veel water dat moet je echt zelf zien! We hebben eerst de trail naar de Weeping Rock gelopen, dat is een druiprots/grot. Wel mooi om te zien en lekker koel onder de druppels! Onderweg kwamen we herten/rendieren tegen welke zo ongeveer naast het pad zaten. Ze waren echt supertam en niet echt bang. We hadden ze al eerder gezien, maar niet dat ze blijven zitten tot een meter afstand of zo!

Daarna naar de Lower en Upper Emerals Pools. Bij de lower was een mooie waterval van een hoge rots naar de beneden en de upper pool was alleen maar een pool. Hier was het wel minstens 5C koeler omdat je hier echt tussen de rotsen opgesloten zat en er helemaal geen zon bij kon komen.

Tot slot nog naar de Canyon Overlook. Dat was even klimmen, maar viel uiteindelijk wel mee. Je had hier echt een supermooi uitzicht over de rotsen, alleen de zon stond helemaal verkeerd helaas voor uitzichtfoto's.

Vanavond slapen we in Springdale, dat ligt echt tegen Zion aan. We zagen toen we naar onze lodge gingen een chinees zitten en zijn daar ook wezen eten. Dat hadden heel veel toeristen bedacht, want was echt superdruk. Lekker buiten gegeten en het is heel anders als in Nederland. Bami kennen ze (hier in ieder geval) niet, alleen rijst of nasi. Je krijgt ook echt keiweinig rijst/nasi. Echt een klein kommetje wat met 5 lepels ook leeg is! Het was wel echt superlekker. Rudy dacht iets van Babi Pangang besteld te hebben (lijkt erop met echt knalrode saus, zag er wel raar uit) en ik had een soort van roerbakgerecht, heel lekker allemaal! Vooraf hadden we eierensoep en 3 hapjes (stukje kip, loempia en iets vaags maar was wel lekker). Was best lekker (moet alles een keer geprobeerd hebben toch?!). We kregen hier ook Fortune Cookies, leuk!

Morgen willen we nog wat trails lopen in Zion (oa naar de Narrows voor de kenner) en daarna op weg naar het gokcentrum van de wereld: LAS VEGAS!!! We gaan in ieder geval een poging wagen om de vakantie terug te verdienen ;-).

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hi there,

Ik hoef volgens mij niet te vragen hoe het jullie in de States bevalt, want de foto's laten dat wel zien ! Wist niet dat er nog zoveel mooie dingen te zien waren in die nationale parken, de volgende keer ook maar eens wat van die trails aflopen... Gaaf trouwens die ratelslang !

Terwijl ik dit zit te tikken bevinden jullie je dus in Vegas, ik hoop dat jullie geluk hebben met het gokken !!

Nou, verder veel plezier maar dat zit volgens mij wel goed. Rij voorzichtig en tot over een paar weken...

groetjes Ronald

15 september, 2005 22:14  

Een reactie posten

<< Home