dinsdag, september 13, 2005

Dag 11 Page

Omdat we vandaag ook nog de hele dag in Page blijven, slapen we weer lekker uit! Daarna op ons gemak ontbijten en naar het thuisfront gebeld.

Rond 11 uur zijn we naar Antelope Canyon gereden net buiten Page). Dit is ook Navajo (Indianen) gebied dus het is daar weer 1 uur later (lekker handig allemaal). We zijn naar de Upper Antelope Canyon gegaan. Antelope Canyon is een canyon om van binnen te bezichtigen met smalle kloven en waar van boven het zonlicht keimooi invalt. Het is wel best duur ($21 pp) maar echt zeker de moeite. Het was er erg druk, want rond de middag is de beste tijd om te bezoeken omdat dan de zon het hoogste staat en het licht het mooiste in de canyon valt. Als je zand de lucht in gooit in het zonlicht dan zie je echt keimooi de straal van de zon in de canyon. We werden er heengereden in een soort van open truck/jeep welke door van die indianenvrouwen werden bestuurd. Echt afgereden auto's en ze scheurde er flink overheen (je mag er niet zelf naartoe, want is Navajo gebied). We mochten een uur blijven, echt heel erg mooi, kijk maar op de bijgevoegde foto's!

Daarna naar Horsehoe Bend gegaan (ook gewoon in Page zelf), waar je echt supermooi de rivier in de vorm van een paardehoef ziet. Je kon deze ook veel beter rondom zien als bij Mexican Hat.


Op de terugweg bij de Subway een broodje op en daarna naar de Glen Canyon Dam gegaan (ook in Page). Echt superstrenge beveiliging daar, ik werd helemaal gefouilleerd want de pieper ging af op mijn slippers (!). Daar schijnt metaal in het voetbed te zitten volgens die beveiligingsman. Je mocht geen tassen of iets meenemen, je portemonnaie werd helemaal doorgespit enzovoorts. Wel goed want als de dam wordt opgeblazen loopt hier alles vol. Hier hebben we een gratis rondleiding gehad (dam is 168m hoog en het duurde 8 jaar om deze te bouwen).

Nu gaan we op zoek naar wireless internet zodat we de website weer voor vandaag kunnen bijwerken!

Rudy heeft net even gekeken hoeveel foto's hij al heeft gemaakt en hou je vast: op dag 11 al 2345 foto's!! Verder hebben we ook al ongeveer 2200 mile gereden (3520 km!)
We gaan trouwens in Las Vegas even met de auto langs Alamo (huurmaatschappij), want hij heeft nog maar 20% olie, terwijl we bij het begin van onze reis nog 54% hadden, hij is daar dus niet meer bijgevuld voordat wij hem meenamen...Woendag komen we in Las Vegas aan!