dinsdag, september 06, 2005

Dag 3: Phoenix - Grand Canyon

Om 07:00 opgestaan om direct via de I17 naar Montezuma's Castle te rijden (kasteel in rots). Onderweg bij Phoenix stonden superveel Saguoro cactussen (hele hoge grote cactussen) in het wild. Montezuma's Castle was wel leuk om te zien, maar niet super spectaculair. Daarna naar Montezuma's Well gereden. Ook wel leuk om te zien, maar veel leuker waren de eekhoorntjes die daar supertam waren en bijna met je wilden spelen!!!
Vervolgens richting Sedona gereden. Echt opeens veranderde daar het landschap in grote rode rotspartijen, echt supermooi om te zien en doorheen te rijden. We zijn eerst naar het Visitor Center van Arizona gereden om te vragen wat nu precies mooie stukken waren en dit advies hebben we opgevolgd. Dit was eerst Castle Road, waar je echt een heel mooi uitzicht had. Daarna naar het Airport gereden waar een heel mooi Scenic View was. Hier moesten we nogal lang wachten om een foto te maken, want er stond een hele groep Japanners voor die eerst met z'n allen en daarna natuurlijk nog eens één voor één op de foto moesten (ja Japanners he?!)...
Daarna naar Oak Creek Canyon gereden. Dit is een beekje wat door Sedona stroomt. Hier moesten we nogal lang wachten om erin te kunnen, maar het was wel de moeite waard. Het was echt superdruk, alle Amerikanen gaan hier picknicken en zwemmen. Je hebt hier echt mooie uitzichten op de rode rotsen met water ervoor (ook kleine watervalletjes)...Het was hier ook erg warm (35C) en zonnig.
Hierna doorgereden naar Sunset Crater Vulcano....dit was echt niet bijzonder, er was alleen wat zwarte lava te zien van de vulkanen van vroeger. Verderop lag Wupatki National Monument wat wel heel mooi was om te zien (rode rotshuizen van Indianen van vroeger).
Hierna moesten we opschieten, want we wilden graag de zonsondergang in de Grand Canyon zien (om 18:50 gaat deze onder). Bij de ingang van het park zei de ranger dat we nog 11 minuten hadden. Dus wij snel naar het mooiste uitzichtpunt, het Desert View Point, gereden waar we echt net op tijd kwamen. Het was wel mooi om te zien maar door de ondergaande zon vervagen alle kleuren van de Canyon, wat wel jammer is!
Daarna werd het supersnel donker en moesten we nog 25 mile door het park rijden om bij de Bright Angel Lodge te komen waar we sliepen....Een hoop gemopper later, want het is er bijna niet verlicht en je ziet bijna niet waar je loopt (altijd handig met bagage) en er was geen parkeerplek enzovoorts, hebben we ingecheckt...Jammer dat we niet kunnen zien hoe het eruit ziet, want recht achter de lodge ligt de Canyon meteen....als we nu de lodge uit lopen zien we alleen een heel donker gat dus we zijn heel benieuwd hoe dit er morgen uit ziet!
Nog snel gegeten en om om 22:30 al gaan slapen, want zijn heel moe van de lange dag van vandaag.