dinsdag, september 06, 2005

Dag 2: Los Angeles - Joshua Tree - Phoenix

Vanmorgen al vroeg wakker en om 06:30 opgestaan. Snel alles ingepakt en naar de dichtsbijzijnde grote supermarkt gereden. Hier brood en beleg gekocht en in de auto ontbeten. Gelukkig hadden we de pda bij ons om LA uit te komen, want voor ons gevoel liepen echt al die wegen door elkaar heen! Zonder de pda hadden we volgens mij daar lang rondgereden om uit LA te komen!
Onderweg kwamen we een enorme outlet store tegen met 130 shops, waar vanwege labour-day alles met nog eens 40% korting of meer was (zoals originele Levi's voor $ 19!!!). Rudy heeft hier dus ook al flink ingeslagen...


Rond de middag aangekomen bij Joshua Tree. Joshua Trees zijn Yucca bomen met een hele aparte vorm. Bij de ingang van het park de Nationale Parkenpas gekocht waarmee we toegang krijgen voor alle NP. Het was supermooi weer in Joshua Tree en erg warm (32C). We hebben hier naast de bomen het uitzichtpunt Key's View gezien en de Barker Dam Trail gelopen. Allebei erg mooi!!!
Pech was dat in Joshua Tree naast de hoofdweg om bij het Visitor Center te komen ook nog de Highway 62 bovenlangs het park om daarna naar Phoenix te rijden (I10) afgesloten waren. In augustus zijn hier enorme "thunderstorms"geweest waardoor deze wegen zijn weggespoeld. We moesten dus weer helemaal terug naar het beginpunt van het park en daarna met een enorme omweg om het park heenrijden om naar Phoenix te gaan. Dit heeft ons wel 1,5 uur extra gekost.
Rond 18:00 zijn we in Blythe (halverwege Joshua Tree en Phoenix) bij Denny's op z'n Amerikaans gaan eten (hamburger met frites voor mij en voor Rudy fish & chips)....Toen we weer buitenstonden was het weer helemaal omgeslagen en leek het bijna te stormen. Er waaide superveel zand rond en het onweerde en was keidonker en waaide gruwelijk hard. Dus zijn we snel weer in de auto gestapt (na getankt te hebben) en doorgereden naar Phoenix, waar we pas om 21:30 aankwamen (kleine file door ongeluk tegengekomen onderweg).