zaterdag, september 03, 2005

Vakantie is begonnen: Eindelijk in the USA !


Dag 1: 2 september van Amsterdam naar LA:

Vandaag is het dan eindelijk zover, om 05:30 staan we op om de laatste dingen te regelen. Uiteindelijk zijn we mooi op tijd op schiphol (rond 10:00 uur) en kunnen we vrij meteen inchecken. Alles verloopt volgens planning en om 12:50 stijgen we op met een boeing 777.
Het wordt een lange reis van zo'n 8 uur waar we vervolgens uit 5 films kunnen kiezen en het zijn geworden: Mr. and Mrs Smith, Herbie fully reloaded en als laatste the interpreter, wat ook meteen de mooiste was. De vlucht was erg goed verzorgd, lekker gegeten (pasta, sla, ijsje, broodje brie, druiven en daarna nog zakje mini pretzels en op het laatst nog een grote snackbox met zakje Nibbits en grote kitkat en een broodje!).

Dan komen we eindelijk aan in Washington en er staat een behoorlijke rij wachtende voor de paspoortcontrole, uiteindelijk zijn we daar ongeveer in 3 kwartier doorheen en er worden nog vingerafdrukken genomen en een pasfoto gemaakt. Iedereen is heel gedisciplineerd maar niet streng (je hoorde altijd dat ze helemaal niet vriendelijk waren maar hier waren ze juist echt heel vriendelijk), maar de veiligheidseisen zijn hier wel een stuk hoger. Schoenen uit, riem af, jas uit, laptop uit de tas, maar het is ook allemaal voor je eigen veiligheid, dus we hebben er geen problemen mee.

Uiteindelijk zitten we na een lichte vertraging, door wat mensen die in het verkeerde deel van het vliegveld zaten (altijd handig!), in een boeing 747-400 (grootste passagiersvliegtuig wat nu vliegt, met capacteit voor bijna 600 personen) en we vertrekken rond 18:15 (lokale tijd, in nl is het 00:15) en na een lange saaie vlucht en 1 film komen we rond 20:45 aan in Los Angeles (door het extra tijdverschil van nog eens 3 uur). Dit was echt geen fijne vlucht, keiweinig beenruimte, flutfilm en geen eigen schermpjes en helemaal geen eten voor een vlucht van 5 uur (alleen zakje mini pretzels en de rest kon je kopen...) We waren blij toen we eindelijk geland waren...

Vervolgens heeft het ongeveer 45 minuten geduurd voordat we de koffers hebben en lopen we naar buiten voor de shuttle-service van Alamo. Al snel het busje gevonden en worden met naar het Alamo kantoor gebracht. We hadden dus een economy auto geboekt (goedkoopste) en na verscheidene pogingen van het personeel om een upgrade te nemen twv. zo'n $270 dollar (auto te licht, airco mag je niet gebruiken en ga maar door) geven ze het op en krijgen we geen gratis upgrade aangeboden?!? Dus wij naar buiten om te kijken wat voor auto het is en er staat nog 1 economy car. Die is er dus gewoon ook om 10 uur s' avonds nog....We balen toch wel een beetje omdat we al die verhalen hoorde dat deze auto's er nooit zijn en dat je altijd een gratis upgrade krijgt. Terwijl we nog een beetje staan te kijken komt er net een ander stel aanlopen en die stapt ineens in de auto in, prima dachten wij, dan zijn er in ieder geval geen economy cars meer en konden we uiteindelijk toch gratis een grotere auto (Chevrolet Kobalt) uitzoeken.

Even op de parkeerplaats een testrondje maken want tis wel even wennen zo'n automaat, daarna meteen op zoek naar het hotel (Howard Johnson) en die hebben we gelukkig binnen een paar minuten gevonden. Pda met navigatie nog uitgeprobeerd en duurde heel lang (ongeveer 30 minuten) voordat hij de 1e gps fix had (in nederland kan dit na de 1e installatie ook lang duren), maar gelukkig ging het daarna na een reset meteen weer na 30 seconden. Winkeltje opgezocht en wat drinken en een telefoonkaart gekocht om even naar het thuisfront te bellen en uiteindelijk lagen we rond 00:30 lokale tijd in bed (in nederland is het inmiddels al weer 09:30.Nu is het 04:30 dat ik dit verslagje aan het typen ben, lag al zo'n 3 kwartier wakker en kan niet meer slapen, ik ga het zo nog even proberen.....uiteindelijk toch nog even in slaap gevallen en staan we om 06:30 op.