woensdag, september 21, 2005

Dag 19 Yosemite - San Francisco

Vanmorgen eerst nog Yosemite ingegaan, want we wilden de giant sequoia bomen nog zien. We zijn toch maar teruggegaan naar Tuolomne Grove, waar we eergisteren de beer hadden gezien omdat dit handig lag op weg naar San Francisco en omdat de ranger had verteld dat de tunnel-boom hier nog het meeste intact was. Op de trail naar het bomengebied flink beren gespot, maar helaas we hebben geen beer meer gezien! Jammer Was echt heel apart om de grote bomen te zien, die zijn echt zo groot dat je het je niet voor kunt stellen! Echt heel bijzonder om te zien. Je ziet het ook echt meteen, ze zijn niet te vergelijken met gewone bomen, de stam is zo enorm dik!

Rond de middag vertrokken richting San Francisco. Daar aangekomen checken we eerst in. Het hotel is het Buena Vista Motor Inn en ligt op Lombard Street vlakbij Fisherman's Wharff. Wat een superpuinhoop om San Francisco in te komen. Dit is zo mogelijk 10x erger als in Los Angeles echt niet normaal. Het is ook heel erg druk ook al is het nog geen spits. Na het inchecken besluiten we gelijk naar het gedeelte van Lombard Street te gaan waar het bochtigste stukje straat van de wereld is. Echt leuk om te rijden, ook alleen maar toeristen rijden dit maar het is wel leuk, echt heel bochtig en korte stukjes! We mogen hier alleen de auto niet parkeren dus we rijden terug naar het hotel en lopen/klimmen (we dachten dat we van het klimmen op trails af waren, maar niets is minder waar!) terug naar dit gedeelte om nog foto's te maken.

Het is hier trouwens echt koud gewoon, het is hier maar 16C en dus een heel stuk frisser als de 30C van gisteren dus de truien worden aangetrokken hier. Vandaag is het hier ook helemaal bewolkt, maar morgen geven ze alleen maar zon aan en dan gaan we naar de Golden Gate Bridge dus dat komt mooi uit (als die niet in de mist gehuld is tenminste).

Daarna terug naar het hotel waar we chinees bestellen op de kamer, lekker makkelijk en lekker! We krijgen het in die leuke kleine kartonnen bakjes die je altijd op tv ziet! Het is echt heel erg veel (toen we de vorige keer uit eten gingen kregen we bijna geen rijst dus hadden we nu extra besteld maar nu was het echt enorm veel) en we houden echt veel over, er hadden nog wel 2 personen mee kunnen eten. Zonde, maar het was wel superlekker!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoi Ingrid en Rudy, nu wij volgen jullie op de voet, volgens ons inzicht hebben jullie een prachtige vakantie met veel verscheidenheid aan bezienswaardigheden, en alles verloop tot heden naar wens. Nu hier hebben wij ook elke dag prachtig weer echt een hele mooie nazomer elke dag volop zon en zo'n 22 graden gemiddeld.
Nu wij wensen jullie nog fijne dagen toe, en tot in Son. Groet Riet en Willem

21 september, 2005 21:28  

Een reactie posten

<< Home