zaterdag, september 24, 2005

Dag 22 Salinas - Santa Maria - 23 september

Via de Highway 1 naar het zuiden verder gereden. Echt een hele mooie route, rechtstreeks langs de kust. We stoppen eerst bij het Julia Pfeiffer Burns State Park. Hier is de waterval te vinden welke op het strand uitkomt en waar de Highway 1 zo bekend om is! Je kunt jammer genoeg niet bij de waterval komen op het strand, maar alleen van een afstandje zien. Maar hij is wel mooi!

We stoppen diverse keren op de Highway 1 (er zijn ook talloze turnouts aanwezig aan de kant van de weg gemaakt voor al die toeristen die steeds willen stoppen!). Vlak bij Simeon op een turn-out zijn zeeleeuwen te zien. Echt mooi, ze liggen gewoon met een flink aantal bij elkaar en gaan steeds in en uit het water. Je mag er niet helemaal dichtbij komen om hun leven niet te verstoren. Mooi om te zien!

Op deze plek zitten ook echt superveel eekhoorntjes (die zitten trouwens overal heel erg veel). Ze zijn heel erg tam hier, wat ze eigenlijk op de meeste plekken zijn waar we zijn geweest. Je mag ze niet voeren (staat ook boete van $1000 op) want dan worden ze dus tam en kunnen ze niet meer in het wild overleven. Deze zijn dus flink gevoerd want ze zijn zo tam dat ze ongeveer zo over je heen lopen! Rudy is ze trouwens niet aan het voeren hier, hij knipt met z'n vingers wat ze nogal nieuwsgierig maakt...

's Avonds willen we in Pismo Beach slapen. We hadden diverse kortingenboekjes gehaald. Het blijkt dat al deze prijzen gewoon dezelfde zijn als de gewone prijzen die gelden bij de hotels en al deze prijzen gelden weer alleen op zondag t/m donderdag. Dit zijn dus alleen maar lokkertjes helaas en hebben we dus niets aan. Alles is hier hartstikke duur omdat het langs de kust zit. We gaan via internet maar op zoek, maar alles is bijna Sold Out hier en in de omgeving, het is weekend en dat is goed te merken langs de kust. We boeken uiteindelijk maar Motel 6 in Santa Maria, een stukje verder die nog net plek heeft (in Pismo Beach zit deze ook al vol). Via internet is het ook nog goedkoper, omdat je dan speciale internettarieven hebt (is bijna overal zo). We eten weer bij het vertrouwde Denny's, lekker weer!